Afgelastingen

Laatste nieuws

24 juni 2024

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Wij staan ook op facebook

Het weer

Weer Waarland

Gewestelijk Kampioenschap NH/U Baan 2015.

Zondag 14 juni werd het kampioenschap van Noord-Holland/Utrecht gehouden op de piste in Almere. Op het uitgestrekte Fanny Blankers-Koen sportcomplex ligt de  mooie accommodatie van ASV Almere.

Helaas was het slechte weer spelbreker in het programma. Zo moest er creatief worden omgesprongen met het programma. In het ochtendprogramma stonden voor onze Noordkoppers; Donna Pronk, Esmée Brommer, Jan Blok en Bram Smit drie onderdelen te wachten voor dat er een klassement kon worden opgemaakt.

De start  van de 300 meter werd een half uur vertraagd door de natte piste. Bij de meisjes pupillen 2 droogde de baan op en kon er weer voluit gereden worden. Na de 300m werd de 500m series verreden, daarna de finales. De jongens en meiden konden goed mee in de B-finales. Doordat de verschillen onderling in iedere finale wat kleiner zijn, leverde dit een spannende strijd op. Als laatste onderdeel en ook de langste afstand: de puntenkoers. Hier zie je de verschillen wel groot worden. Ook door de vermoeidheid is het een uitputtingsslag. Beide meiden haalden na 12 ronden knap de finish. Opvallend was de flitsende start van Jan en het uithoudingsvermogen van Bram bij de jongens. Beiden gaven alles wat ze hadden en deden goed mee in de strijd. Daarna konden de punten worden opgeteld:

Bram Smit 7e   
Jan Blok 11e
Esmée Brommer 7e
Donna Pronk 14e

’s Middags maakte de regen de piste weer glad en werd er met de jury overlegd om het programma te wijzigen. In eerste instantie werden de korte afstanden geschrapt. De puntenkoers verlengt van 15 ronden (van 200m) naar 25 (pupillen 1) en 50 ronden (10 Km!!!) voor kadetten en junioren. Door het beperkte aantal junioren reden de junioren samen met de kadetten. Hoewel ze wel apart werden geklasseerd. De meiden reden nog met regenwielen wat meer grip geeft, maar toch wel zwaarder rijdt. Het zag eruit als een slijtageslag. Voor de jury veel werk om te kijken wie in welke ronde rijdt. Romy Brommer haalde het einde met een mooie 5e plaats. De baan was droog gereden, toen de jongens pupillen 1 van start mochten. Tom Smit en Matthé Pronk gingen namens Noordkop Skating de strijd aan in een puntenkoers over 5 km. Ze hebben het einde gehaald en werden 10e en 11e. Toen werd er weer overlegd met de jury. De jury wilde nog niet naar huis en besloten in overleg met de coaches om er nog een “flying lap” achteraan te rijden. Een ronde op tijd met een aanloop van 150m. Romy, Tom en Matthé voelden het zuur nog in de benen, maar gingen er weer volledig voor. De tijden werden weer in de uitslag verwerkt. Hun plaatsen op de puntenkoers waren hetzelfde als met de “flying lap” en het totaal klassement:

Romy Brommer 7e
Tom Smit 10e
Matthé Pronk 11e

Jammer dat de enige die zich met de prijzen mocht bemoeien en met bloemen naar huis ging de coach was ;-) Met weer een ervaring rijker en veel gelach op de terug weg kwamen ze weer voldaan thuis.

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Lid worden?

Sponsors

Word Vriend !!!!

WhatsApp ons