Afgelastingen

Laatste nieuws

Geen feed gevonden

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Wij staan ook op facebook

Het weer

Weer Waarland

Gewestelijk Kampioenschap 19 December 2015

Gewestelijk Kampioenschap Marathon in Amsterdam.

 Vanavond werden onder "tropische omstandigheden" de Gewestelijke Kampioenschappen Marathon gereden op de Jaap Edenbaan. Bij de pupillen B meisjes waren het de Noordkop Skaters die de aanval kozen en streden voor een plaats op het podium.


In de eindsprint maakte Anouk van Leest het onze Pien Smit nog knap lastig. Toch wist Pien net als eerste haar schaats over de streep te duwen. Het was Esmée Brommer die het brons voor zich opeiste.
De jongens pupillen B was het een groot peleton en was het Matthé Pronk die ons vertegenwoordigde. Hij schaatste een zeer slimme wedstrijd, kon goed positie kiezen en koos zelf voor de aanval. Toch is het moeilijk in te schatten hoe lang je dat volhoud onder deze omstandigheden op het ijs van de Jaap Edenbaan. Uiteindelijk leverde het een keurige vierde plaats op.
Bij de pupillen A vertegenwoordigde Tom Smit de kleuren van de Noordkop Skaters. Dit deed hij zeer goed. Was veel voorin te vinden van het peleton. Met een paar zeer rappe jongens erbij leverde het Tom een mooie 7e plaats op.
Zus Anne Smit reed net als Tom een aanvallende race. Bij deze meiden junioren C waren er nog al wat valpartijen die de groep uit elkaar deed vallen. Anne koos een paar keer voor de aanval. Uiteidelijk kwam Anne als zesdeover de streep.
Voor Pien en Esmée betekend dit dat zij direkt geplaatst zijn voor het het NK Jeugdmarathon in Groningen. Waarschijnlijk komen daar nog meer Noordkop Skaters bij.

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Lid worden?

Sponsors

Word Vriend !!!!

WhatsApp ons